Huoneisto 1974 rakennetussa kerrostalossa Helsingissä

Nuoripari pienen vauvan kanssa oli muuttanut homeasunnosta uuteen kotiin ja alkanut välittömästi epäillä että uudessa asunnossa on sisäilmaongelmia. Kaikkien kolmen fyysisten oireiden perusteella oli syytä epäillä ongelmien aiheuttajaksi mikrobien aineenvaihduntatuotteita ja homekoirat kutsuttiin tutkimaan asunto. Koirien tehdessä useita ilmaisuja kylpyhuoneeseen ja sen ympäristöön, saivat asukkaat vahvistuksen omille epäilyksilleen ja muuttivat välittömästi asunnosta. Hyvin nopeasti evakkoon lähdettyään, he huomasivat olon kohentuneen.

Huoneisto 1984 rakennetussa kerrostalossa Uudellamaalla

Nuori äiti sai haltuunsa vuokra-asunnon ja ennen muuttoa havaitsi mahdollista homeen hajua vaatehuoneessa. Homekoirat merkkasivat asunnossa sekä vaatehuoneen, että toisen makuuhuoneen kahta seinää, joista toinen vasten vaatehuonetta. Vuokrasopimus purettiin ennen kuin perhe ehti muuttaa, sillä he eivät halunneet riskeerata terveyttään. Asuntoon oli tehty kosteusmittauksia, mutta mistään tarkemmista tutkimuksista ei ollut tietoa.

1957 rakennettu omakotitalo Uudellamaalla, asuntokauppakohde

Ostajat halusivat varmistaa täysin remontoidun rintamamiestalon kunnon kuntotarkastuksen lisäksi myös homekoirien avulla. Erityisesti kellarikerroksen suihku- ja saunatilat ongelmattomuus mietityttivät heitä. Koirat eivät löytäneet kolmikerroksisesta talosta mitään huomionarvoista, kaupat lyötiin lukkoon ja perhe pääsi uuteen kotiin.

Remontin jälkitarkastus 1968 rakennetussa rivitalossa Uudellamaalla

Kun perhe oli ostanut asunnon ja aloittanut remontin, selvisi heille että asunnossa oli aikanaan ollut vesivahinko. Vesiputki oli vuotanut lattian alla ja kohta oli aikanaan kuivattu, sekä kattoikkuna vuotanut. Pintoja avatessa löytyi mustuneita sisäseiniä, jotka poistettiin. Remontin jälkeisen homepölysiivouksen jälkeen asukkaat halusivat varmistua että kaikki vahingoittunut materiaali oli saatu pois ennen uusia sisäpintoja. Homekoirat kuitenkin merkkasivat useita kohtia asunnossa, jatkotutkimuksiin oli ryhdyttävä ja remontti laajeni huomattavasti.

1980 valmistunut rivitalo Uudellamaalla

Taloyhtiö pyysi rakennusalan yrittäjältä tarjousta salaojituksesta ja he päätyivät yhdessä ensin kartoittamaan tarpeen homekoirien avulla. Koirien avulla ainoastaan yhdestä asunnosta löytyi ongelmia, ja nämä eivät liittyneet salaojien puutteeseen. Asukkaat päättivät olla ryhtymättä mittavaan ja kalliiseen operaatioon ajatuksenaan että salaojituksen tarvetta ei ole.

1960 valmistunut omakotitalo Hämeessä

Perheen alkaessa epäillä sairastelunsa johtuvan sisäilmaongelmista, he tilasivat paikalle homekoirat. Koirat merkkasivat useita kohtia ja koirien ilmaisujen perusteella löydettiin mittavat ongelmat alapohjassa. Perhe muutti väliaikaiseen asuntoon remontin ajaksi.

1984 valmistunut omakotitalo Hämeessä, asuntokauppakohde

Ostaja tilasi homekoirat täydentämään kuntotarkastajan tekemää työtä ja näin varmistuakseen rakennuksen hyvästä kunnosta. Koirat ilmaisivat muutamia sisäseinien alaosia ja kynnysten kohtia. Kuntotarkastajan avattua lattiaa, oli eristevilla ollut kuivaa ja puhtaan näköistä. Näytteet lähetettiin laboratorioon viljelyyn ja selvisi niiden olevan täynnä homeitiöitä. Asuntokauppa peruuntui.