Olen äitiyslomalla, mutta teemme homekoiratarkastuksia edelleen mahdollisuuksien mukaan. Tarkastukset pyrimme ajoittamaan pääasiassa sunnuntai- ja pyhäpäiville. Yhteydenotot mieluiten sähköpostitse.

Lahjomattomat ja tarkat homekoirat Järvenpäässä

– Epäiletkö homevauriota?

– Haiseeko kiinteistössä epäilyttävältä tai oireileeko joku asukkaista?

– Oletko ostamassa tai myymässä asuntoa?

– Suunnitteletko remonttia?

Homekoiratutkimus on nopea, pintoja rikkomaton ja kustannustehokas tapa kartoittaa onko home-epäilyssäsi aihetta. Homekoiramme on koulutettu käyttäen samoja menetelmiä kuin poliisin ja tullin etsintäkoirat.

Toiminta-alueemme on pääasiassa eteläinen Suomi. Jos tutkittava kohde on kauempana toimipisteestä, pyritään aina saamaan useampi kohde alueelle, näin matkakulut jaetaan asiakkaiden kesken.

Homekoirien kouluttajana ja ohjaajana toimii Emilia Rainetoja, joka on valmistunut keväällä – 14 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen yksiköstä 1,5 vuoden mittaisen koulutuksen jälkeen homekoiraohjaajaksi. Kurssi oli toinen laatuaan Suomessa. Laaja-alaiseen koulutukseen sisältyy koirien kouluttamisen lisäksi opintoja rakennustekniikasta, ilmanvaihdosta, asumisterveydestä, yritystoiminnasta, lainsäädännöstä ja mikrobiologiasta.

Töissä ovat mukana homekoirat Loukku, Rysä ja Simo . Rysä on Suomen Homekoirayrittäjät RY:n, sekä saksalaisen BSS -järjestön tasotarkastuksen läpäissyt homekoira.

Homekoiratarkastus sisältää tilanteen mukaan 1 -3 koiran avulla tehdyn tarkastuksen, koirien reaktioiden läpikäymisen paikanpäällä, sekä kirjallisen raportin. Tarkastukset ja raportit tehdään Ympäristöministeriön koordinoiman kosteus- ja hometalkoiden laatiman ohjeistuksen mukaan.

Ohjaaja on jäsenenä sekä Suomen Homekoirayrittäjät Ry:ssä, että Suomen Homekoirayhdistys Ry:ssä. Olimme mukana Suomen Homekoirayrittäjien pilottihankkeessa, jonka tavoitteena on luoda valtakunnallinen tasontarkastusjärjestelmä homekoirille ja ohjaajille.

Hometutkimus on tietyissä tapauksissa kotitalousvähennyskelpoinen.